Herfstasters website Hovenier Esther Klein Gotink

Hovenier in Rhenen en Elst (U)
Onderhoud & aanleg van tuinen

Als hovenier in Rhenen en Elst (U) bied ik een heel breed palet groene dienstverlening aan. Voor mijn hovenierswerkzaamheden kom ik graag bij u langs zodat we samen kunnen overleggen wat uw plannen zijn voor de tuin. Of u nu eenmalig de tuin opgeknapt wilt hebben of dat u graag wilt dat ik regelmatig het tuinonderhoud verzorg, samen komen we zeker tot een mooi tuinplan. Ik bied u graag:

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud betekent voor mij het onderhoud en de verzorging van uw tuin, misschien ontbreekt u de tijd of valt het tuinwerk u te zwaar. Het tuinonderhoud omvat het onderhouden en eventueel herinrichten van uw tuin of plantenbakken, het snoeien van struiken en heggen, planten, grasmaaien, wieden, winterklaar maken en de inkoop van plantgoed. Wilt u onbezorgd op vakantie gaan, zonder kopzorgen over uw tuin? Wees dan verzekerd dat uw tuin er bij terugkeer keurig verzorgd bij ligt; ‘vakantiezorg’ dus. Maar ook het opknappen van tuinen bij huizen die in de verkoop staan (de ‘verkoopservice’) is mogelijk. Ik zorg er dan voor dat deze tuinen bijdragen aan de verkoopwaarde, doordat ze er goed onderhouden uitzien.

Wilt u iets bijzonders in uw tuin creëren? Een bijzondere combinatie van planten en/of kleuren, een uitzonderlijk tuinelement, een tastbare herinnering. Samen met u zoek ik naar een unieke oplossing en zorg ik ervoor dat het gewenste resultaat werkelijkheid wordt.

Aanleggen en inrichten van tuinen

Tuinen waarvan u vindt dat ze een stevige opknapbeurt nodig hebben en opnieuw ingericht moeten worden vanuit een vernieuwend concept. Mischien is uw tuin door omstandigheden langere tijd verwaarloosd of misschien wilt u wel gewoon een heel nieuw begin maken met uw tuin.

Binnen het tuinonderhoud en tuinaanleg is dus heel veel mogelijk. Vindt u hier niet staan wat u zoekt neem dan contact mij op dan bespreken wij samen de mogelijkheden.

Grafonderhoud

Grafonderhoud

De laatste rustplaats van uw dierbaren is erg belangrijk, en dat is heel begrijpelijk. Vindt u het moeilijk vinden om die goed te onderhouden, dan kan ik die zorg van u overnemen. Ik onderhoud het graf en de beplanting, houd de grafsteen schoon, voeg nieuw grind toe en plaats nieuwe planten, als dat nodig is. Als u daar prijs op stelt, plaats ik op bijzondere herdenkingsdagen ook een boeket, bijvoorbeeld op Moederdag of op familiedagen.

Bloemstuk

Gelegenheidsbloemstukken

Bij huwelijken, huwelijksjubilea, familiedagen, begrafenissen en afscheidsbijeenkomsten kunnen de door mij gemaakte bloemstukken bijzondere gevoelens tot uitdrukking brengen die moeilijk met woorden zijn te beschrijven. Ik maak voor zulke gelegenheden passende en uitgelezen creaties.

Tafel met items voor de workshops

Workshops

Veel mensen willen meer weten over hoe zij hun tuin goed kunnen onderhouden, tuinplanten moeten snoeien en andere werkzaamheden in de tuin moeten uitvoeren. Ze willen graag ontdekken of zij talent hebben voor ‘groene vingers’ of voor de kunst van het bloemschikken. Ik vind het steeds weer fascinerend om te zien hoe mensen dankzij mijn workshops zelfvertrouwen krijgen om zelf de prachtigste bloemstukken te maken. Deze workshops zijn voor iedereen, bijvoorbeeld ook voor kinderfeestjes. Ik heb ze ook gegeven voor mensen met een beperking, zoals blinden en slechtzienden die dankzij hun bijzondere vermogens op het gebied van de tast en de geur schitterende boeketten maakten.

Dahlias

Begeleiding

Voor mensen die meer maatwerk wensen, bied ik maatwerk op locatie. Ik begeleid hen bij het omgaan met het groen en met bloemen. Soms heeft die begeleiding bijna iets therapeutisch, maar uiteraard hangt dat af van uw precieze behoefte.

Bovenstaande diensten geven slechts een indruk van het soort opdrachten die ik uitvoer, maar in goede afstemming met u als mijn opdrachtgever ben ik ook beschikbaar voor andere werkzaamheden als hovenier en bloemist.

De nadruk ligt steeds op het (creatieve) handwerk. Zwaar fysiek werk, zoals het rooien en snoeien van bomen en zwaar bestratingswerk, past niet in mijn opdrachtenportefeuille. Voor dergelijke opdrachten verwijs ik graag naar andere aanbieders.